Hoe vind je de beste goedkope kleding?  

Klimaatverandering is een term wat voorlopig nog niet uit onze samenleving zal gaan verdwijnen. De aankoop van je kleren hebben hier een groot aandeel in. We willen ons namelijk massaal inzetten voor een beter milieu. We nemen vaker de fiets of het openbaar vervoer, eten minder vlees en proberen zo veel mogelijk onze energierekening laag te houden. Dit zijn allemaal stappen in de goede richting. Er is echter een industrie die heel vervuilend is voor onze planeet: de kledingindustrie. Wij leggen je daarom in dit artikel uit hoe je het beste aan goedkope kleren kan kopen door tweedehands aankopen te doen. 

Koop in de kringloopwinkel 

Tweedehandskleding heeft de afgelopen jaren een nieuw en verfrissend imago gekregen. Het kopen van vintage kleding is al lang niet meer saai, oubollig of niet trendy. Tegenwoordig dragen veel jongeren, maar ook de oudere generatie kleding die een tweede leven zijn in geroepen. Bezoek eens je plaatselijke kringloopwinkel. Op de kledingafdeling kun je vaak goedkope en unieke kleding vinden. Het enige waar je op moet letten is de kwaliteit. Meestal worden er kleren van goede kwaliteit in kringloopwinkels gehangen, maar het is altijd raadzaam om hierop te letten. 

Online is het bereik groot

Wanneer je geen leuke kleding kan vinden in je plaatselijke kringloopwinkel, kun je online vast wel je slag slaan. Er zijn verschillende applicaties beschikbaar waarop jij je eigen kleding kan aanbieden, maar ook die van een ander kan kopen. Op deze manier kun je goedkoop kleren aanschaffen. De eisen die worden opgesteld door deze applicaties zijn vaak dat de kleren gewassen moeten zijn en geen beschadigingen mag bevatten. Zo weet je zeker dat de kleren van goede kwaliteit zijn. Bovendien kun je voor een paar euro hele leuke dingen vinden. De zoektocht naar het vinden van leuke, trendy en goedkope vintage kleren is eindeloos: er zit vast iets tussen waar jij blij van wordt!

Ruil kleren met vrienden of familie

Wanneer je geen succes hebt met het online zoeken naar (tweedehands) goedkope kleren, kun je voorstellen om een ruilbeurs met vrienden of familie te houden. Hierbij nemen jullie je gedragen kleren die je niet meer draagt, meer naar elkaar, en wisselen deze uit. Vaak zien andere mensen nog veel potentie in de blouse die jij al drie jaar ongedragen in je kast hebt hangen. Kledingwissels zijn daarom ook nog eens goed voor het milieu. Bovendien ben je zelf geen centen kwijt aan het aanschaffen van nieuwe exemplaren!

Vergelijkbare berichten