De beste tips voor op maat gemaakte skischoenen bestellen.

Wie droomt nou niet van heerlijke comfortabele skischoenen tijdens de wintersport? Zo comfortabel dat ze aanvoelen als een pantoffel. Maar die tegelijkertijd ook de nodige steun én grip bieden. Je moet jouw skischoenen zonder pijn de gehele dag kunnen dragen, maar ze moeten ook bij je skiniveau en skistijl horen. Voorheen dachten we dat oncomfortabele skischoenen erbij hoorden, maar dat is niet waar. Op maat gemaakte skischoenen bestellen zorgen ervoor dat je geen oncomfortabel gevoel meer hebt en uren op de piste kan staan zonder ongemakken. 

Waar moet je beginnen met op maat gemaakte skischoenen bestellen? 

De speurtocht naar op maat gemaakte skischoenen bestellen begint meestal online. Het internet staat vol met zoekresultaten, reviews, tips en testen. Hierdoor kan het ontzettend lastig zijn om de juiste keuze te maken. Eigenlijk is een skischoen online kopen zonder advies een soort Russisch roulette. Mits je kiest voor een specialist die ook advies kan geven over wat het beste bij jou past. Want je kan er niet van op aan gaan wat Piet in zijn review heeft geschreven, juist omdat schoenen heel persoonlijk zijn. Iedere voet is namelijk anders. Natuurlijk is het goed om je vooraf in te lezen zodat je gerichter weet waar je naar op zoek bent, zodat je vragen makkelijker kan beantwoorden en dat je duidelijk voor ogen hebt wat je ermee wilt doen. Maar een goede kwalitatieve skischoen moet je echt op maat laten maken. 

Tijd is een belangrijke factor

Eigenlijk is tijd de grootste factor als je op maat gemaakte skischoenen bestellen gaat. Want het is nodig om de schoenen te bestellen en in te meten, het is nodig om te wachten tot ze gemaakt zijn, maar het is ook aan te raden om voor je op wintersport gaat ze in Nederland uit te testen. Op die manier kom je niet voor verrassingen te staan, zoals dat je geen warme voeten houdt of dat ze ergens toch iets te strak zitten. 

Zeker het grote temperatuurverschil tussen de skiwinkel en de koude temperaturen op wintersport kunnen parten spelen. Test daarom je skischoenen uit in een hal met sneeuw. Kunststof reageert namelijk op temperatuur en kan wat stijver worden als het koud is. Al wordt er met de moderne technieken rekening gehouden dat kunststof minder reageert op temperaturen, toch zal er altijd een reactie zijn. 

Op maat gemaakte skischoenen bestellen op basis van je skistijl

Als laatste moet je ook niet vergeten om te kijken naar je skistijl. En dan gaat het vooral om sport-, race-, performance-, of comfortskischoenen. De gemiddelde skiër zal voor een comfortabele schoen willen gaan vanwege het hobbymatige, maar er zijn natuurlijk ook fanatiekere skiërs. Zorg er daarnaast voor dat de maten ook echt kloppen en neem geen maatje groter omdat je sok dan beter past. Juist dan gaat het fout omdat je voet kan schuiven in de schoen. Dit kan veel vervelende ongemakken opleveren. Op maat gemaakte skischoenen bestellen is dan ook het beste zodat de schoen goed aansluit. 

Vergelijkbare berichten